Veronica Andrén
Civilområdeshandläggare
Länsstyrelsen Östergötland
Myndighetsområde: Allmän offentlig förvaltning
"Jag har länge varit nyfiken på beredskapsfrågorna och nu såg jag min chans."
Veronica Andrén
Hon är marinbiologen som växlade om och började jobba med civilt försvar vid Länsstyrelsen Östergötland. I jobbet som handläggare och samordnare har Veronica Andrén stor frihet att påverka hur hon utför sina arbetsuppgifter.
Berätta kort vad du jobbar med
– Jag arbetar som handläggare och samordnare av frågor som rör civilt försvar, framför allt i det sydöstra civilområdet men även nationellt. Primärt arbetar jag med frågor som rör sektorn livsmedel och dricksvatten samt övnings- och utbildningsfrågor.
Vad har du för utbildning och vad har du gjort tidigare?
– Jag är utbildad marinbiolog och har i stort sett arbetat inom staten i hela mitt yrkesverksamma liv. Jag började på Fiskeriverket i Luleå som fiskeribiolog, sedan flyttade jag till Jönköping för att arbeta med frågor som rör vattenbruk och fiskerinäringarna. Sedan 2023 har jag arbetat på Länsstyrelsen Östergötland med frågor som rör civilt försvar och totalförsvar.
Vad lockade dig till ditt nuvarande jobb?
– Jag har varit nyfiken på beredskapsfrågorna länge och såg min chans att testa på det. Att arbeta på civilområdeskansliet är spännande då det är en ny organisation som ska utvecklas och sätta sig. Vi gör en organisatorisk resa tillsammans på länsstyrelsen. För mig blev det en extra stor förändring då jag inte arbetat med beredskap eller civilt försvar tidigare. Det är långt från laxfiskar, djursmittor och musselbankar.
Vad uppskattar du mest med ditt jobb?
– Jag har väldigt stor frihet i mitt jobb. Jag har möjlighet att påverka mina arbetsuppgifter och hur jag utför dem. Det finns gott om plats för kreativitet och eget initiativ. Arbetsuppgifterna är högst aktuella med tanke på allt som händer i vår omvärld och hemma i Sverige. Jag har också fantastiska kollegor som är generösa och delar med sig av sin stora erfarenhet och kunskap i vårt jobb tillsammans. Vi bidrar till varandras arbetsglädje.
Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?
– Jag är stolt över att arbeta statligt. Jag har fått förtroendet att arbeta för skattebetalarna och för att tillsammans med mina kollegor arbeta för att vårt samhälle ska fungera och utvecklas på bästa sätt. Inom staten får vi påverka och vara med och forma framtiden ihop. Det känns kul och viktigt. Inom staten har vi också stor frihet kopplat till arbetstid, var vi arbetar och många andra förmåner vilket har resulterat i att jag kan vara en väldigt närvarande förälder.
Är du också sugen på att jobba statligt i Östergötland?
Jobba statligt genomför nu en kampanj för att visa på karriärmöjligheterna hos de statliga arbetsgivarna i Östergötland.
Kampanjen vänder sig till potentiella medarbetare som bor i länet och är intresserade av en karriär i staten, högskolestudenter som kanske vill stanna och bygga ett yrkesliv i Östergötland eller kompetens i andra delar av landet med rötter i länet och som kan tänka sig att flytta tillbaka.
Tio statliga myndigheter har sina huvudkontor i Östergötland och flertalet andra myndigheter har lokala kontor.
Läs mer om statliga arbetsgivare i Östergötland och vad de har att erbjuda
Lediga jobb som Naturvetare
- Jönköping •
- Stockholm •
Postdoktor inom kärnkraftsäkerhet
- Solna •
Forskningsingenjör inom bildanalys och maskinlärning
- Umeå •
1-2 postdoktorer inom beräkningsbiologi och medicin
Visar 4 av 200 lediga jobb
Visa fler lediga jobb