Lisa Jahrulf
Systemutvecklare
Migrationsverket
Myndighetsområde: Socialt skydd
"Det är roligt att jobba med hållbara it-lösningar som behövs på riktigt."
Lisa Jahrulf
Trygg anställning och bra stämning på arbetsplatsen i all ära. Roligast är nog ändå att få arbeta med hållbara it-lösningar som verkligen behövs och bolla olika problemlösningar med kollegorna. Det menar Lisa Jahrulf som arbetar som systemutvecklare på Migrationsverket.
Berätta kort vad du jobbar med?
– Jag jobbar som systemutvecklare i ett tvärfunktionellt team på Migrationsverket i Norrköping. Det innebär att jag arbetar både med backend- och frontend-utveckling och är med i hela processen från ax till limpa i de digitala produkter som vi tar fram. Jag arbetar också med förvaltning och är programansvarig för Migrationsverkets it-traineeprogram tillsammans med en kollega. Bland annat ansvarar vi för strukturen och upplägget för Migrationsverkets traineeprogram inom it.
Vad har du för utbildning och vad har du gjort tidigare?
– Jag valde att skola om mig när jag var 26 år efter att ha jobbat några år i butik. Det kändes viktigt för mig att snabbt komma ut i arbetslivet. Jag valde mellan att gå en 2-årig YH-utbildning där jag kunde pendla till Stockholm tre dagar i veckan eller att gå en längre universitetsutbildning som innebar en flytt till Stockholm. Valet föll på YH utbildningen. När det var dags för praktik fick jag en praktikplats på Migrationsverket och på den vägen är det.
Vad lockade dig till ditt nuvarande jobb?
– Det är roligt att ta fram hållbara it-lösningar som behövs på riktigt i verksamheten. I mitt team arbetar vi med att utveckla ett verktyg som används internt för att handlägga migrationsärenden. Från början när jag fortfarande pluggade ville jag jobba med frontend, det vill säga det som användaren ser i en applikation. Jag tror att det var känslan av att påverka hur människor använder systemen och att göra gränssnitten så användarvänliga som möjligt som lockade mig. Idag jobbar jag betydligt bredare och har vidgat mitt synsätt betydligt.
Vad uppskattar du mest med ditt jobb?
– Jag uppskattar variationen på problemlösningarna som vi i teamet har. Eftersom vi jobbar med hypoteser som vi hela tiden validerar och utvärderar, kan det svänga fort. Det lär man sig väldigt mycket av. Jag har också nyligen tagit på mig rollen som programansvarig vilket innebär att jag är med på rekryteringsmässor och tar emot studenter som är uttagna som traineer hos oss. Det är roligt att se hur motiverade studenterna är och hur de växer i sina roller.
Vad betyder det för dig att ditt jobb är statligt?
– Det känns viktigt och fint att vara en del av något större och att få bidra till it-lösningar som används och behövs i verksamheten. Vi har också en väldigt fin stämning i teamet och samarbetar bra med andra team. En annan sak som jag uppskattar är att min anställning är trygg och att vi har bra förmåner och möjlighet till kompentensutveckling. Jag känner verkligen att min arbetsgivare månar om att vi ska må bra.
Att jobba statligt inom data/it
Pluggar du it? Eller jobbar du redan men är sugen på något nytt? Inom staten finns det goda karriärmöjligheter för dig.
Socialt skydd
Inom verksamhetsområdet Socialt skydd finns en del stora statliga arbetsgivare som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Migrationsverket. Men även små som Stiftelsen Allmänna Barnhuset och Erikastiftelsen.
Lediga jobb som Data/it
- Sundsvall • Publicerad för 2 timmar sedan
- Östersund • Publicerad för 2 timmar sedan
Systemutvecklare till Personaldata i Sundsvall eller Östersund
- Göteborg • Publicerad för 2 timmar sedan
Databasansvarig (1-2 pers) till QoG-institutet
- Stockholm • Publicerad för 3 timmar sedan
Analytiker Stridsflyg Telekrigstödenheten
Visar 4 av 184 lediga jobb
Visa fler lediga jobb